Voedingswaarden per 100 gram
Vleeswaren Chorizo varkens-en rundvlees
(Chorizo, pork and beef)
Energie455kcal
water31.85gram
eiwitten24.10gram
vetten38.27gram
koolhydraten1.86gram
...
Per 100 gram bevat Vleeswaren Chorizo varkens-en rundvlees volgende Mineralen
calcium8.00mg
ijzer1.59mg
magnesium18.00mg
Phosphor150.00mg
Potassium398.00mg
sodium1235.00mg
zink3.41mg
koper0.08mg
manganese0.04mg
selenium21.10mcg
Per 100 gram bevat Vleeswaren Chorizo varkens-en rundvlees volgende vitamines
vitamine C0.000mg
thiamine0.630mg
riboflavine0.300mg
niacine5.131mg
Panto Acid1.120mg
Vitamine B60.530mcg
Vitamine B122.000mcg
Vitamine A (RAE)0.000mcg_rae
Vitamine A (IU)0.000IU
Vitamine D1.50mcg
vitamine E0.22mg
bron: USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 22 (2009)
Deze cijfers zijn enkel indicatief. We zijn niet verantwoordelijk voor foutieve gegevens van eender welke aard. De cijfers zijn gebaseerd op steekproeven. Voor meer info : usda.gov
VOEDINGSWAARDE PER VOEDINGSCATEGORIE

Het beste dieet = Weet wat je eet !

Overgewicht en obesitas is een meer en meer voorkomende kwaal in onze moderne maatschappij. Dit is te wijten aan ongezonde, niet evenwichtige voeding!
We eten teveel vetten en koolhydraten (vooral suikers) : door beperking van de vetten en suikers in je maaltijd kan je al heel wat overgewicht vermijden. Om gezond te eten moet je gevarieed eten, en dit volgens de hoeveelheden en verhoudingen van de voedingsdriehoek


De voedingsdriehoek

De voedingsdriehoek toont hoe een gezonde voeding is samengesteld. De voedingsbestanddelen die je het meest nodig hebt, staan onderaan, hoe groter het vlak, hoe meer je er dagelijks van nodig hebt.

Onderaan de voedingsdriehoek of voedingspyramide (dus belangrijk) staan de zetmelen: deze vind je in voeding zoals graanproducten (brood, meel, bloem, rijst, pasta,...) en aardappelproducten (gekookte of gebakken aardappelen, frieten en afgeleide). Deze voeding is zeer rijk aan koolhydraten, en levert dus veel caloriŽn! Voor een vermageringsdieet of calorien dieet moet je dus opletten met koolhydraten en suikers! Doch, in een goede dieet voeding blijft deze groep belangrijk. Wie een koolhydraten dieet moet volgen, zoals diabetici, moeten er vooral op letten weinig of geen snelle suikers te eten (snoep, zoete koekjes, chocolade, zoete dranken zoals frisdranken en fruitsap, enz...) KIJK OP DE VERPAKKING!

Daarboven vind je groenten en fruit: deze voeding bevat belangrijke voedingsstoffen als vezels, vocht,antioxidanten, mineralen en natuurlijk vitamines. Bij elk goed dieet is het belangrijk veel groenten te eten: groenten en fruit zijn de belangrijkste bron van vitamines en vezels.

Dan komen de melk en melkproducten, zoals kaas en yoghurt. Melk bevat veel calcium en volwaardige eiwitten. Melk en yoghurt bevatten ook suikers in de vorm van lactose (suikers = caloriŽn!!). Daarenboven bevat volle melk veel vet: gebruik altijd halfvolle of magere melkproducten. Kaas bevat meestal weinig of geen koolhydraten, maar is wel zeer vetrijk: eet enkel magere (light) kazen met aanduiding 20+; 20+ kazen bevatten ongeveer 12-17 gram vetten per 100 gram kaas.

Vlees en vis staan op dezelfde hoogte als de melkproducten: vlees en vis zijn een belanrijke bron van eiwitten. Eiwitten zijn noodzakelijk, maar het lichaam kan dagelijks slechts een beperkte hoeveelheid eiwitten verwerken: het teveel aan eiwitten wordt omgezet in vetten. Daarenboven zijn eiwitten belastend voor de nieren: beperk vlees en vis daarom tot 100 gram per dag. Vlees en vis bevatten ook veel vetten, en vetten zijn caloriŽn! Wil je afslanken, eet dan vooral magere, vetarme producten.

Het topje van de voedingsdriehoek, ook wel voedingspyramide genoemd, bestaat uit voeding die we niet echt nodig hebben om gezond te eten: tot deze restgroep behoren alcohol, voeding met veel suiker en voeding met veel vet. (snoepgoed, gesuikerde dranken, chocolade, gesuikerde koekjes, roomijs, aperitiefhapjes met kaas, zout,suiker, gezouten noten, kokosnoot, chips, pindakaas,...)